Aiki-Budo Sport

Onze sponsor
Aiki-Budo Sport

Als ik moet gokken, dan denk ik dat ik sinds 1986 bij Aiki-Budo Sport kom voor mijn materialen als vechtsporter. Ik was in mijn twintiger jaren en hun winkel was een grote snoepwinkel voor de vechtsporter liefhebber. Jaren later, toen ik les gaf, maakte ik wel eens wat uitstapjes naar andere leveranciers en/of merken die ons als Jeet Kune Do Combat Nederland wilde sponsoren. Echter ligt mijn hart bij Aiki-Budo Sport in Amsterdam. Als geboren en getogen Amsterdammer heb je dat 😉 Vriendelijk, kwaliteit, kennis, vertrouwen en ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg’ Amsterdamse mentaliteit. Heerlijk. 

Bij Aiki-Budo Sport, waar aan de eettafel, die in de winkel staat, mening olympisch- of wereldkampioen aan de koffie zit met een tompoes. Deze grote vechtsport helden en levende legendes komen daar aan tafel zitten en halen hun vechtsport materialen. 

Aiki-Budo Sport is al sinds 1979 dé leverancier van vechtsport materialen in Amsterdam en omstreken. In 1979 gestart door Jan en Joke Lodewijks op de Bos en Lommerweg en in 1981 verhuist naar de huidige locatie op de Burgemeester van Leeuwenlaan. In de beginjaren lag de nadruk op de traditionele budosporten, het kick-en thai boxing stond nog volledig aan het begin van hun ontwikkeling. Begin jaren 90 werd er gestart met het RONIN® merk. Eerst alleen karate- en judo pakken en later werden ook de bokshandschoenen en dergelijke toegevoegd. Op dit moment is er van het merk RONIN® een complete lijn vechtsport materialen voor zowel de traditionele vechtsporter als de hardere contact sporter.

Wij als organisatie hebben de afgelopen 31 jaar veel sponsoren mogen verwelkomen. Sommige kortstondig voor een eenmalige grote workshop, sommige wat langer. Echter wilde ik nu een sponsor die mijn missie begreep. Het is namelijk niet allemaal mega commercieel wat wij doen bij Jeet Kune Do Combat Nederland. Wel is het prachtig om de legacy van Bruce Lee in kwaliteit aan kleine groepen aan te bieden. Ook is het prachtige om naast de reguliere trainingen, weerbaarheid bij dames als inzicht te geven. Huiselijk geweld en aanverwante onaangename situaties.  Tijdens Corona heb ik een e-mail naar Aiki-Budo Sport gestuurd en vanuit het hart de vraag gesteld. Direct een positief antwoord. Ja natuurlijk worden wij sponsor!  Geweldige reactie. Dat voelde als ‘thuiskomen’ ook al woon ik tegenwoordig als Amsterdammer in het hoge noorden in Ten Boer. 

Dank je wel Klaas, Nicky en het hele Team van Aiki-Budo Sport. 
Hopelijk tot snel, 

Robin

Aiki-Budo Sport
Burg. van Leeuwenlaan 59
1064 KL Amsterdam
020-6136764

recente berichten

Jubileum IFM te Haarlem

Intercepting Fighting Method (IFM) van Ben Tieleman heeft onlangs haar 15-jarig jubileum gevierd. Tijdens dit jubileum hebben George Sirag & James ter Beek van The

Lees verder >>