Neem je rust

Belangrijk voor je testosteron is rust; slapen en tijd voor jezelf.  Doel: Tijd voor jezelf om rust, energie en overzicht te krijgen voor de dag die komt.
HOE? Met deze drie stappen:
  1. Focus Definieer je doelen en omschrijf ze goed. Definieer je sub-doelen en omschrijf ze goed. Kleinere subdoelen zijn beter bereikbaar en geven een voelbare overwinning als je ze behaald hebt. Ze zorgen dat je je vooruitgang kunt blijven meten. Omschrijf per subdoel de acties die je moet doen om ze te bereiken. Dus pak pen en papier of kruip achter de computer. Misschien met de app van Endemondo waar je ziet hoeveel je gefietst hebt. Of de stappenteller op je iPhone?  Een smartwatch? Het is goed om te zien wat je verbruikt zodat je in kleine stukken je doelen kunt zien. Focus je daarop.
  2. Fysiek Bewegen. Stap uit bed, kleed je direct even snel aan en ga stevig wandelen. Bekijk je focus (punt 1) en alle punten die je hebt opgeschreven of laat ze in je hoofd passeren. Bekijk de acties die je gepland hebt. Je acties zullen tenslotte moeten zijn afgestemd op je doelen en sub-doelen. Ademhalen is altijd belangrijk, zonder adem te halen houd je het niet lang vol. Let dus goed op je ademhaling tijdens je wandeling. Om de nadruk op je adem te leggen kun je de volgende oefening doen: 4 keer door de neus inademen op één inademing; 4 keer door de mond uitademen op één uitademing. Doe dit een keer of drie. Voel wat dit doet met je lichaam. Loop stevig door en doe dit met een rustige ademhaling. Maak een paar minuten later 2 á 3 diepe inademingen van ongeveer 5 seconden. Diep ademhalen verbetert het transport van zuurstof en afvalstoffen in de longen, zodat de functie van de longen geoptimaliseerd wordt. Houd de adem op het hoogste niveau even vast om vervolgens gedurende 7 seconden rustig uit te ademen. Herhaal dit een aantal keer tijdens het lopen. Ga na wat je fysiek uitstraalt. Wat is je houding? Hoe is de houding gedurende de dag? Tijdens je werk? Tijdens een gesprek? Na het wandelen kun je rekken en strekken en eventueel afsluiten met een korte meditatie.
  3. Woorden Welke woorden gebruik je als je tegen jezelf ‘praat’? Welke vragen stel jij jezelf? Zijn het de waarom-vragen die logischerwijs antwoorden opleveren die de huidige situatie bevestigen? Of zijn het de goede wat-kan-ik-doen-vragen die heel toekomstgericht zijn? Wees dankbaar en zeg, als afsluiting, een aantal sterke woorden die jou positief en sterk beïnvloeden. Als voorbeeld: Elke dag word ik sterker. Elke actie brengt mij dichter bij mijn doel. Of met elke stap die ik neem verbrand ik weer een paar kcal.

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>