JKD in de dans-productie “Foam”

Voor een korte dansfilm waarin de overleving stadia Freeze, Fight and Flight uitgebeeld worden, moesten de dansers martial arts technieken leren en die verwerken in de choreografie voor de state of mind ‘Fight’.
Via Jeet Kune Do Combat Nederland kreeg ik de vraag van Choreograaf Mohamed Yusuf Boss of ik dat wilde doen. Supergaaf natuurlijk om dit te mogen doen. Werken met zulke begaafde dansers, echte beweging kunstenaars, was echt een verrassing. De dansers pakten de technieken snel op en konden er snel hun eigen draai aan geven, zodat het in de dans geïntegreerd kon worden. 
Blocks, punches, kicks, worpen, voetenwerk, klemmen, van alles hebben we in twee uur tijd doorgenomen. Nogmaals, echt fantastisch hoe snel de dansers zich deze bewegingen eigen maakten.

Het eindresultaat heb ik inmiddels gezien en dat was echt gaaf. Natuurlijk zijn veel moves een combi van dans en martial arts geworden, maar het ziet er nog steeds uit als martial arts! En voor de echte Bruce Lee fans, zitten er een paar herkenbare film moves in! 

Nogmaals, een super mooie ervaring!
Bastiaan de Recht

recente berichten

Jubileum IFM te Haarlem

Intercepting Fighting Method (IFM) van Ben Tieleman heeft onlangs haar 15-jarig jubileum gevierd. Tijdens dit jubileum hebben George Sirag & James ter Beek van The

Lees verder >>