Examens rank #1

Zondag 27 maart 2022 was het dan zo ver voor een aantal Jeet Kune Do leerlingen. Hun eerste JKD examen werd afgenomen. De weken voor het examen is er al intensief getraind op de technische kennis die rank 1 met zich mee brengt. Tijdens deze weken wordt er ook persoonlijk gesproken met de leerling en worden er vragen gesteld. Ook geven we aan dat het ‘examen’ niet hetzelfde is als een ander ‘examen’ dat ze wellicht al eerder hebben ervaren. Schoolexamens, rijexamen of wat voor een test dan ook. Vergeet wat je voelt en weet van examens. Dit Jeet Kune Do examen is namelijk mooi om te doen.

Het eerste Jeet Kune Do examen is er voor de leerling om zichzelf de mogelijkheid te geven om zichzelf te uiten door martial arts. Men hoeft dus niet meer en zeker niet minder dan zichzelf te zijn. De technieken uitvoeren waarbij de leerling zichzelf in die bewegingen uit. Dit is niet makkelijk te doen. De juiste focus, het juiste bewustzijn, het moment pakken, jezelf dingen afvragen zonder hierbij over jezelf te oordelen. Dit alles in anderhalf uur waarbij de basisstand, stoten, trappen, blokken en basis oefeningen in harmonie mogen worden uitgevoerd.

Die dag hebben we mooie dingen gezien. Sifu Bastiaan de Recht en Sifu Robin Vader hebben dit examen afgenomen. Met veel plezier, vol trots en waardering zijn geslaagd: Ramon den Hartog, Lars de Vries, Sammy Man en Edward van der Ree. Gefeliciteerd heren. Op naar Rank #2.

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>