Examens JKD Rank 1 – 7 juli 2018

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Het aller eerste Jeet Kune Do examen voor de groep uit Groningen. Vorig jaar november is de groep gestart en nu na vele weken hard trainen en oefenen was het eerste examen Jun Fan Jeet Kune Do voor hen in zicht. Rank 1 examen is belangrijk. Het laat de basis zien van Jun Fan Jeet Kune Do. Bi-jong, diverse stoten, diverse blokken, bil-jee’s en diverse basic block & counters moest er getoond worden.


Bij de locatie van Vechtsporten Groningen was er gekozen voor de hoofdzaal waar men gebruikelijk niet traint. Dit om een en andere sfeer te hebben en te zorgen dat de leerlingen uit hun comfort zone werden gehaald. Na een 5 minuten gesprek van Sifu Robin Vader werden de examen kandidaten even alleen gelaten om zich voor te bereiden om vervolgens als team, maar zeer individueel het examen aan te gaan. Het examen is een kwestie van ontspannen, focus, laten zien dat JKD begrepen wordt en accepteren wat er gebeurd. Geen kijkers, geen ouders of partners, geen andere JKD leerlingen. Alleen maar de 6 examen kandidaten waren aanwezig. Na meer dan een uur is dit examen tot een einde gekomen en werden de leerlingen beloond met een certificaat. De rank werd ook aangetekend in het Jeet Kune Do paspoort. Foto’s en daarna voldaan naar huis.
Geslaagd voor JKD Rank 1 zijn:
Anne Post, Attila Hoffmann, Bert Smit, Jon Kannegieter, Stefan de Boer en Tamara Koopal. Gefeliciteerd.

recente berichten

Jubileum IFM te Haarlem

Intercepting Fighting Method (IFM) van Ben Tieleman heeft onlangs haar 15-jarig jubileum gevierd. Tijdens dit jubileum hebben George Sirag & James ter Beek van The

Lees verder >>