Beter reageren

Yi is ook de term ‘betere manier om te reageren’. Alleen door oefening zullen we in staat zijn juist te reageren. Aan het begin van ons leven reageren we met emoties; aan het eind ervan reageren we met fatsoen. Fatsoen ontwikkelen betekent niet dat we onze emoties moeten overwinnen of bedwingen. De beleving van emoties is wat ons menselijk maakt. Het gaat er alleen om dat we onze emoties bijschaven en ons zodoende aanleren beter te reageren op anderen.

We zullen dus moeten blijven oefenen en oefenen. Is zie het als gitaar spelen. Er zijn vele aspecten van een gitaar en gitaar spelen. Snaar spanning (tuned) is uiteraard belangrijk en het materiaal ook. Het spelen zelf heeft ritme, akkoorden, noten en techniek. Je kunt natuurlijk een liedje uit je hoofd leren, maar volledig opgaan in je eigen muziek om jezelf te uiten is natuurlijk iets compleet anders.

We zullen dus moeten leren stoten, blokken, trappen, lopen, staan en dit in harmonie met onze stappen, energie, bewustzijn, angst en ego.

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>