Wei Kuen Do is een vechtkunst ontwikkeld door grootmeester Leo T. Fong. Na meer dan 50 jaar oefening in verschillende vormen van martial arts, heeft Grandmaster Fong levenservaringen samengevat in één enkele aanpak in gevecht en in het geheel van het leven.

Wei Kuen Do vindt zijn wortels in Bruce Lee’s Jun Fan Jeet Kune Do, Angel Cabales’ Serrada Escrima, en Western Boxing waarvan Grootmeester Fong Amateur en College Kampioen was. Hij voegde ook zijn meesterschap in Choy Lay Fut, Sil Lum Kung fu, en Wing Chun Kung fu. Hij heeft van elke kunst de meest praktische voor realistische gevechten en geïntegreerd in zijn aanpak die hij Wei Kuen Do genoemd. Sifu Robin Vader is Wei Kuen Do instructeur & 4e Dan Wei Kuen Do onder Sifu Leo T. Fong en hij geeft alleen Wei Kuen Do middels privélessen. Wei Kuen Do is onderverdeeld in vier fasen van groei en vooruitgang:

1 – Het ontwikkelen van de gereedschappen

2 – Verfijnen van de gereedschappen

3 – De gereedschappen oplossen

4 – De gereedschappen weergeven

De ultieme focus in WKD is te streven naar het bereiken van een spirituele en Zen-staat waarin je alle fysieke en technische vaardigheden kunt uitdrukken als een “stem en een echo”.

“WKD is a process, always changing, growing, always striving but never quite arriving. A person must learn to adapt to the changes that will always come.”

In Nederland is Sifu Robin Vader de enige Wei Kuen Do instructeur. Officieel een 4e Dan Wei Kuen Do onder Sigung Leo T. Fong.