Heerlijk zo’n hamburger

Ik denk dat jij wel weet wat goed eten is en wat slecht eten is. Een kapsalon is geen goed idee. Een hamburger prima, maar dan toch niet zo’n weke dot van een hamburger bij de Mac of Burger King?  Nee, als je het doet, doe het dan goed. Een goed stuk vlees. We zijn tenslotte mannen!  Dus in de zomer lekker een paar heerlijke burgers op de barbecue. Ik weet als geen ander dat we maar een paar weken zomer hebben in Nederland.  Een mooie burger in de pan is ook aardig snel. Een goed bruin bolletje er bij, wat sla, een rode saus uitkiezen, stukje komkommer, paprika of zo en klaar. Hier een van de vele gave recepten: 580 Kcal (eiwit 35 g koolhydraten; 37 g vet – 32 g waarvan verzadigd; 6 g natrium;  1.005 mg; vezels 4 g) Wat heb je nodig:
 •  ½ courgette
 • ¼ schaal trostomaatjes
 • ¼ teen knoflook
 • 2 el olijfolie
 • 10 g pittige rucola
 • 1 steak tartaar
 • 1 meergranenbol
 • 1 el hummus
 • 1 el salsa mild. (Alleen rode sausen gebruiken! Dus niet stiekem mayonaise).
Neem deze stappen:
 1. Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn. Doe 6 el olie met de knoflook en de helft van de rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
 2. Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege.
 3. Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Verdeel de rest van de rucolaolie over de groenten en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.
 4. Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.
 5. Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de hummus. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk een tartaartje en schep er 1 el salsa op.
 6. Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de rest van de courgette en tomaat.
Variatietip: Voeg voor extra pit 1 el jalapeños (pepers) toe aan de rucolaolie voordat je deze pureert

recente berichten

Jubileum IFM te Haarlem

Intercepting Fighting Method (IFM) van Ben Tieleman heeft onlangs haar 15-jarig jubileum gevierd. Tijdens dit jubileum hebben George Sirag & James ter Beek van The

Lees verder >>