DIM supplementen? Nog nooit van gehoord

Ik had nog nooit van DIM supplementen gehoord.  Koen Boekelo van Nutriminds gaf mij deze informatie.

Wat zijn nu de voordelen van DIM Supplementen en de werking.

Naast de vele voordelen van een DIM supplement is zijn belangrijkste werking het verbeteren van de verwerking van oestrogenen in het lichaam. Zo zal het ervoor zorgen dat slechte of overtollige oestrogenen makkelijker onschadelijk kunnen gemaakt worden.
Dit voordeel heeft zijn toepassing op praktisch alle andere voordelen van het DIM supplement die daaruit voortvloeien.

DIM ofwel Diindolylmethaan is een stof die van nature wordt aangemaakt uit kruisbloemige groenten. Voorbeelden daarvan zijn radijzen, bloemkool, witte kool, broccoli en een aantal andere.

Diindolylmethaan wordt gemaakt uit indole-3-carbinol. Deze stof is aanwezig in deze voedingsmiddelen. De effecten van het eten van deze voedingsproducten zal klein zijn. Om die reden is het aangeraden een extract te gebruiken. Dit zal de voordelen beter zichtbaar maken.

 

De werking van DIM supplement

De voornaamste functie daarvan is het in balans brengen van de hormonen. De DIM supplement werking focust zich dan ook het meest op het in balans brengen van het testosteron bij mannen. En het oestrogeen bij vrouwen.

Het spreekt voor zich dat mannen met te weinig testosteron, onvoldoende kunnen presteren. Ze hebben een lager libido en een verminderde spierkracht. De levenskwaliteit wordt heel sterk beïnvloed door dit hormoon.

Werking op het testosteron

Mannen zullen altijd een deel van hun testosteron moeten afgeven aan oestrogeen. Dit proces heet de aromatase. Waarbij testosteron wordt omgezet in oestrogeen.

Dit proces wordt geblokkeerd door deze stof. Waardoor meer testosteron in het lichaam zal kunnen circuleren.

Dat resulteert onmiddellijk in een hoger libido. Een betere levenskwaliteit, en doet de spierkracht en spiermassa toenemen.

Vooral mannen met overgewicht hebben een ongunstige balans tussen de mannelijke en vrouwelijke hormonen. Die zullen heel goed geholpen worden met dit voedingssupplement.

Ook mannen die hun libido willen verhogen zullen hier gunstige resultaten mee bereiken.

Mannen en vrouwen kunnen hier vaak ook hun seksuele functioneren terug gaan herstellen. Dit is misschien vooral verrassend voor mannen. Toch is DIM supplement zeker niet alleen voor vrouwen van toepassing.

Naargelang mannen minder testosteron gaan aanmaken kan er een probleem ontstaan.

Het grootste probleem bij mannen is de aromatase. De omzetting van testosteron naar oestrogeen. Wanneer dit niet onder controle wordt gehouden kan dit zeer snel leiden tot en dalend libido en erectieproblemen stimuleren.

DIM supplement heeft kunnen aantonen dat het zelfs ochtenderecties kan helpen doen terugkomen.

Al met al een mooi supplement

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>