Fighting Network Magazine 117

In Fighting Network Magazine 115 stond er een mooi artikel in onder de titel ‘Jeet Kune Do – de sport van Bruce Lee’. 

De sport van Bruce Lee
Jeet Kune Do blijft iets magisch hebben. Iets ongrijpbaars misschien? Jeet Kune Do geeft vrijheid, binnen kaders. Meer vrijheid dan andere Martial Arts disciplines.
Jeet Kune Do biedt de kans om zelf te onderzoeken wat het voor jou betekent, zonder vast stramien. En, belangrijker nog; het biedt de kans om jezelf te onderzoeken. Wat zijn je gedachten, je gevoelens en de beweegredenen achter de dingen die je doet? Voor mij als JKD-instructeur is het prachtig om te zien wat dit proces teweeg brengt bij onze leerlingen. Jeet Kune Do is zeker niet voor iedereen.  Lees verder –>

Fighting Network Magazine 115

In Fighting Network Magazine 115 stond een mooi stuk over ‘De mysterieuze dood van Bruce Lee’. Een artikel dat ik schreef na mijn reis naar Seattle. Daar bezocht ik het graf van Bruce Lee, sprak daar met collega’s, bezocht het Win Luke museum in Seattle dat een Bruce Lee expositie had en volgde zijn voetstappen door Chinatown. 

Het artikel kun je hieronder vinden in PDF formaat. Wil je het rustig lezen op deze website klik dan op deze link dat verwijst naar ons blog. Ik heb daar alle tekst zoals gepubliceerd in het Magazine, voor het gemak in zijn volledigheid neergezet. 

 

RingSports Magazine

Een mooie foto en een leuk stuk over mijn bezoek aan Sportschool Kops, waar ik mijn goede vriend en levende legende Bert Kops een boek mocht overhandigen. 
Ik kreeg destijds van de uitgever van het boek ‘Tao van Jeet Kune Do’ de opdracht om het boek te promoten.  Het kan niet beter dan het boek te geven aan goede vrienden en kennissen in de vechtsportwereld.  Humberto Tan, Ernesto Hoost, Bas Rutten, Bert Kops en diverse anderen gaf ik het boek in hun sportschool of op een andere leuke locatie. 

Bert Kops had destijds een eigen column in het vechtsport magazine Ring Sport. Elke twee weken lag bij elke vechtsporter wel het magazine op de mat. Bert heeft geweldige columns geschreven, en nog!  Nu schrijft hij voor Fighting Network Magazine de coolste artikelen over zijn wereld. Of het nu om worstelen, mixed martial arts, boksen of kickboksen gaat, Bert is van de partij om je hierover advies te geven en te vermelden wat er in deze mooie wereld gebeurd. 

 

2003 Budosport Magazine

Het artikel dat in 2003 aardig wat stof deed opwaaien. Ik gaf les onder de naam Dutch Jeet Kune Do. In 2003 ben ik naar Amerika geweest om daar met Prof. Gary Dill te trainen.  De Jeet Kune Do Association had enorm veel JKD kennis en dat wilde ze graag met mij delen zodat ik hun vertegenwoordiger in Nederland kon zijn. Ik heb daar heel veel mogen leren. Magazine BudoSport maakte een artikel na met mij gesproken te hebben. De titel van het artikel had ik zelf niet gekozen en dit was ook niet met mij besproken. Je kunt je voorstellen dat een handje vol Jeet Kune Do instructeurs vanuit andere JKD takken in Nederland daar niet blij mee waren. Het was wel een mooi artikel en was ook mijn eerste artikel in een landelijk vechtsport magazine. 

Diverse Magazine

De afgelopen jaren mochten we in diverse magazines staan. Ons doel is altijd geweest om niet alleen het Jeet Kune Do of YiDo te promoten, maar daadwerkelijk bewustwording dat men aan zelfverdediging moet doen. In welke vorm dan ook. Van vechtsport tot weerbaarheid. Zorg voor jezelf.  Wij verschenen in deze magazines:

  • Fighting Network Magazine
  • RingSports magazine
  • MixFight
  • Budosport
  • Phiten Magazine
  • Santé
  • Match

Diverse kranten

Wij hebben met diverse leuke artikelen in de krant mogen staan. Regionale kranten vanuit het westen en een aantal uit het noorden. Altijd mooi om te zien hoe de reacties zijn als deze krant eenmaal op de mat lag. O.a

  • Een leuke demonstratie en bewustzijn bij jongeren in Uithoorn.  Jongerenmarkt op de mixplaats bij The Mix in Uithoorn. 
  • Jeet Kune Do & Tae Kwon Do samen een aantal demonstraties gegeven om Tegen Zinloos Geweld te promoten. Een mooi evenement in Wilnis. 
  • Een mooi artikel over ‘omgaan met emoties in je lijf. Een leuk artikel dat ingaat op zelfverdediging middels Jeet Kune Do en hoe er gekeken moet worden naar realistische zelfverdediging op straat. 
  • MZ beveiliging kreeg van Stichting Bujutsu Nederland een oorkonde. Hun beveiligers trainen met enige regelmaat Jeet Kune Do en volgen de web van Budo. 
  • Er zijn nog meer kleine artikelen in de krant geweest. We blijven ze zoeken.