Time management – waar jij de tijd vandaan haalt

De meest succesvolle mensen die ik heb gesproken of volg via de gebruikelijke sociale media. Die hebben sporten in hun systeem zitten. Van Barak Obama tot Richard Branson. Zij trainen gemiddeld 5 keer in de week tussen de 60 en 90 minuten. En geloof mij, deze mannen hebben een druk schema.

Sport levert tijd op. Je bent namelijk veel productiever. Je bent minder snel moe. Je komt van je stress af, dat is wetenschappelijk bewezen. Dus…. Hou jezelf niet voor de gek. Ga niet bankhangen, maar na het eten niet voor de buis zitten, maar … stop je kind in bed en vertrek rond 20:00 uur richting sportschool. 21:30 uur ben je weer thuis en zit je vol energie tot 23:30 op de bank om vervolgens heerlijk te slapen.

Dagelijkse routine

Door van een bepaalde oefening of beweging een gewoonte te maken gaat het veel makkelijker en vanzelfsprekender. Zo heb ik een elektrische fiets gekocht. Dit omdat ik dat met veel meer plezier op de fiets stap om vervolgens 40 minuten te bewegen naar kantoor. Mocht je een sales functie hebben waarbij je veel in de auto zit, dan snap ik dat dit niet gaat. Zoek dan bijvoorbeeld bij de klant altijd de trap uit om naar de receptie te komen. Of loop in de pauze die je hebt toch even een half uur buiten.

Maak een plan

Je denkt dat je niet veel tijd hebt, maar door sport voel jij je beter. Ben je productiever en kun je dus meer gedaan krijgen in minder tijd. Je hebt dus zeker wel tijd om een uur in de sportschool te trainen. Als je binnen stapt dan heb je van te voren al bekeken wat je gaat doen het komende uur. Is het een splitschema dan weet je welke oefeningen / spiergroepen je moet trainen. Heb je een full body program. Weet dan wat je eerst gaat doen, welke oefeningen daarna en wat de beste volgorde is.

Schaf wat kleine spullen aan voor thuis

Een kettlebell, springtouw en Bulgarian bag. Meer heb je niet nodig om jezelf volledig een half uur in het zweet te werken. Nou dat half uurtje kun je toch zeker wel vinden. Zo net voor het nieuws van 20:00 uur. Of gewoon om 20:00 uur vaste prik even lekker trainen, douchen en om 20:45 uur het nieuws even terug zien op je digitale tv. Want nieuws is ook natuurlijk via de NOS app te zien op een tijdstip dat het wel uitkomt.
Hoe om te gaan met een kettlebell, springtouw of Bulgarian Bag? Check gewoon ergens coole YouTube filmpjes.

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>