Pols gebroken. Dank je wel.

 Kwaliteit kan nooit bestaan zonder enthousiasme”

Deze vlog ontstaat na het zien van een oud filmpje. In 2004 had ik veel privéles van Kurabe Shihan in de jujutsu stijl genaamd Kenso Ryu, tegenwoordig onder de naam  Gyakutedo Jujutsu.

De trainingen stonden haaks op de technische aspecten die ik leerde in Amerika. Jeet Kune Do heeft geen vaste vorm, zeer weinig etiketten, geen kata’s, geen banden en is het vooral heel veel stoten, trappen en explosief reageren. Echter vanwege mijn martial arts verleden, enorme drang naar oosterse filosofie en mijn japanse werkgevers waren de trainingen van Kurabe Shihan uniek te noemen. Respect, rust, wijsheid, precisie en dankbaarheid tijdens de trainingen. Daadwerkelijk ishin denshin communicatie. Geweldig.

Als je het onderstaande filmpje eens bekijkt, dan hoor je mij zeggen ‘dank je wel voor de pijn’. Met veel plezier geeft Kurabe shihan dan ook het antwoord ‘You are welcome’. Als hij de techniek daadwerkelijk met intentie had uitgevoerd, had ik mijn pols en arm op meerdere plekken gebroken.

Ik zelf heb mijn Jeet Kune Do ervaringen mogen aanvullen met deze Gyakutedo kennis. Ook in de privélessen die ik geef zie ik de waarde van ‘weten wat je doet’ en ‘vakmanschap’ boven het domweg snel en slordig uitvoeren. Dit zou iedereen niet alleen in zijn of haar trainingen moeten toepassen, maar in elk aspect van het leven. Weten wat je doelen zijn, weten welke subdoelen je hebt, weten waarom je de doelen wilt bereiken en met welk hart. Ik wens je mooie inzichten.

Nogmaals bedank ik Kurabe shihan voor de mooie inzichten al weer zo’n 11  jaar geleden.

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>