Kleine groepen, hoge kwaliteit

Wij geven een keer in de week les. Jeet Kune Do zal nooit een martial arts aantrekking hebben zoals het judo, taekwondo, karate en andere ‘budo sporten’. Dit is zo ingeburgerd in onze Nederlandse cultuur. Ten eerste omdat Jeet Kune Do vanaf 18 jaar is. Er is dus geen doorstroom van de kleine kids naar de volwassenen. Ten tweede willen we met kleinere groepen graag les geven om zo de kwaliteit hoog te houden.

Before his death, Bruce Lee dismantled his schools and advised his instructors to “keep the numbers low and the quality high”.  – Bruce Lee

Kwaliteit

Verwachting is onlosmakelijk van kwaliteit. Wij houden de kwaliteit hoog tijdens onze trainingen door niet alleen persoonlijk contact, duidelijke uitleg, gestructureerde lessen, maar ook door de verwachtingen duidelijk uit te spreken.
De verwachting van jou als leerling is duidelijk. Je wilt leren jezelf te verdedigen. Daar gaan wij natuurlijk voor zorgen in de trainingen, workshops en privelessen die wij verzorgen. Echter verwachten we ook wat van jou. Zonder jou enthousiasme, openstaan voor het leerproces, oefenen en de juiste mindset lukt het ons niet om jou Jeet Kune Do te leren.

Kwaliteit: de mate waarin een product of dienst beantwoordt aan de behoeftes of verwachtingen die kenbaar gemaakt zijn, vanzelfsprekend zijn of dwingend voorgeschreven zijn (door klant, consument en wet).

Wij hebben bij JKD maar één ritueel en dat is groeten als we beginnen. Dus bij het betreden van de mat, ruimte of dojo is het niet nodig om te groeten. Pas als de instructeur je verzoekt te gaan staan (Jubei) en daarna te groeten (jìnlai) dan pas begint ‘jouw les’. Zorg dat je luistert. Stel je vragen. Oefen. Kijk goed. Stap uit je eigen routine. Bekijk de beweging opnieuw. Voel je eigen reactie. Je lijf. Wat het doet. Je oefening eindigt pas na één uur als we weer netjes hebben gegroet.

Het stopt niet bij één keer in de week. Je zult thuis moeten oefenen. Je voetenwerk, bewegingen, blokken, parry, stoten, trappen, combinaties. Je zult mogen lezen over Jeet Kune Do. Het is een individuele martial arts. Je kunt je niet optrekken aan anderen. Iedereen heeft zijn eigen leermomenten, lijf, denkwijze, doelen, motivaties en gedachtes.

Mocht je vragen hebben, ik als jouw sifu sta altijd klaar. Mail, Whatsapp of bel gerust.

Ishin Denshin,

Robin

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>