Gewoon roze

Het is niet heel stoer als ik begin over ‘roze’ dat als geheugensteun dient. Natuurlijk kan ik het stoerder maken. De zeven stappen van de samoerai of de zeven punten van zelfverdediging. Echter uit jaren ervaring blijkt dat ‘roze’ gewoon lekker blijft hangen.

  • Rust
  • Overzicht
  • Zekerheid
  • Energie

Roze

De aspecten die je nodig hebt om een onaangename situatie naar je hand te zetten. Onaangenaam hoeft niet altijd een fysiek gevecht te zijn. Het kan ook in al je onzekerheid een gesprek zijn met je werkgever, sollicitatie en dergelijke situaties. Zoek als eerste je rust, zonder rust kun je het wel vergeten. Echt, geloof mij. Verplicht jezelf om je rust te pakken. Haal adem en zorg dat ontspanning even de ruimte heeft. Iets wat gespannen is kan niet bewegen, dus zorg voor die ontspanning.

Neem het overzicht van de situatie op dat moment. Niet gaan nadenken over hoe je in godsnaam in deze situatie beland bent, nee…. Wat is de situatie ‘NU’. Vergeet je rust niet.
Voel je zeker. Nu je rust en overzicht hebt kun je zekerheid uitstralen. Het is je recht om te doen wat je moet doen om uit deze onaangename situatie te komen. Met zekerheid komt ook een stuk focus en doelgerichtheid kijken. Nu rest je maar een ding en dat is energie stoppen in je lijf. Of je nu dan in alle rust, met overzicht en veel zekerheid energievol je woorden zoekt, of het gevecht aangaat is om het even. Doe even wat je moet doen. Niets meer, niets minder.

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>