Focus, betekenis en stappen

Ik ben een Anthony Robbins fan. Echt! Zijn audio tapes en dvd hebben mij heel veel inzichten gegeven die ik heb toe kunnenpassen op mijn eigen leven en waar ik op de dag van vandaag mee bezig blijf. Als ik een aantal uitdagingen in mijn leven heb of er zijn bepaalde aspecten die mij niet bevallen, dan pak ik gewoon weer even een paar dagen zijn programma’s erbij. The Ultimate Edge is een geweldig programma waar Inner Strenght, Personal Power en Get The Edge de revue passeren. Het luisteren van de audio tapes geven je elke keer weer een boost om bepaalde vragen te beantwoorden. 
Mijn notitieboekje draait dan weer overuren. Mijn ideeën, stappen die ik moet nemen en de ideeën nog een keer onder de loep nemen zorgen voor heel wat krabbels in mijn notitieboekje.

Op elk moment in je leven zul je drie keuzes moeten maken en ook goed moeten omschrijven.

  1. Waar ga jij je op focussen?
  2. Wat is de betekenis?
  3. Wat ga je doen.

Je zult moeten bepalen waar jij je focus op gaat leggen. Zo niet, dan zal je hersens en dus ook je acties in het wilde weg dingen doen. Of je blijft lusteloos op de bank hangen uit pure verveling. Dus weet wat je focus is. Of ben jij meer het type dat weer voor de zoveelste keer FaceBook opstart om zonder enig doel een beetje te scrollen in het leven van anderen?

Als je ergens je focus op zet, dan is het goed om daar een bepaalde betekenis aan vast te koppelen. Als de betekenis en de drive achter je focus goed is, dan zal je hele lijf en ziel ervoor zorgen dat het in je systeem zit en het veel plezier oplevert. We hebben tenslotte maar twee opties. Iets levert pijn op of iets levert plezier op.

Als je focus en je betekenis op één lijn liggen, dan zul je moeten weten wat je stappen zijn om je doel te behalen. Ben je boos? Wat ga je er aan doen? Angst, stress of maak jij je druk? Bepaal dan je focus, je betekenis en neem actie. Je zult direct veel veranderingen waarnemen en het geeft een waanzinnig gevoel als je het hebt verwezenlijkt. Succes. Laat me gerust weten wat jouw drie keuzes zijn.

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>