Een explosie van energie

Vijf tips die je een enorme boost aan energie geven.
  1. Zorg voor een hoop plezier en avontuur. Daar gaat het toch om? We zitten maar al te snel vast in patronen, dus breek uit de sleur. Ik heb eens een lijstje gemaakt met alle dingen die ik leuk vind om te doen. Maak jij ook maar eens zo’n lijstje, je zult zien dat het tegen valt om de eerste keer 15 leuke dingen op te schrijven. Bewaar het lijstje en voeg elke keer iets leuks toe als het je te binnen schiet of als je iets leuks hebt gedaan wat niet op je lijstje stond. Ik heb nu 53 dingen die ik leuk vind om te doen. Ik verveel me dus nooit, want als ik even niets te doen heb kijk ik gewoon op mijn lijstje! Van boek lezen tot uit eten, drummen, dansen, bassen, blog schrijven, tot wat dan ook.
  2. Sta vroeg op en werk aan je innerlijk. Lees goede boeken en blijf leergierig. Maak notities en aantekeningen en brainstorm met jezelf. Maak een goed planning (zie #3). Loop in de natuur. Bekijk je eigen gedrag; waar ligt jouw focus!?
  3. Duidelijkheid en helder plannen. Stel je doelen. Zet ze op papier en maak de acties die daarvoor nodige zijn om ze te halen. Beschrijf het duidelijk en kijk of het aansluit op je persoonlijke filosofie.
  4. Sporten! Besluit dat je vanaf nu tot je dood regelmatig blijft trainen. Wees consequent in je training en train met plezier. We hebben nou eenmaal een gezond lijf nodig om met plezier de dingen te kunnen doen die we willen doen.
  5. Herstellen! Dit is iets wat we voornamelijk vergeten. We moeten herstellen; mentaal en fysiek. Dus neem je rust, mediteer als je dat fijn vindt, power nap, lezen, laat je masseren of plan even een dag helemaal niets. We kunnen tenslotte niet alleen maar doorgaan en doorgaan.
Neem deze punten in acht en je zult een explosie van energie ervaren.

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>