Een beetje moeite doen

Zoals de titel van mijn blog al een beetje boel verklapt, mag je er wel een beetje moeite voor doen. Ik hoop dat je een beetje tijd hebt om deze blog ook wat leven in te blazen. Het mooie is dat ik natuurlijk niet kan bestaan zonder jou. Er is geen WIJ zonder Ik en Jij. Dus laat me je een vraag stellen die je dan met heel veel plezier onder deze blog mag neerzetten.

“Welk boek zou je ONS willen aanraden? En waarom?“

Ik ben gek op boekentips. Ik ben ook meestal dan direct in de boekwinkel te vinden of log even in bij Bol.Com om even naar de omslag te kijken, de inhoudsopgave of gewoon direct het boek te bestellen omdat ik iemand op zijn woord vertrouw. Ik ben niet écht het type dat veel fictie boeken koopt of leest. Ik mag graag een goed verhaal lezen, maar dan hoop ik wel op een stuk wijsheid, levensfilosofie of geraakt te worden. Meestal lees ik boeken over persoonlijke groei, oosterse filosofie, internet marketing, social media of de martial arts. Ik mag ook graag een audioboek op de fiets luisten. Robbin Sharma, Anthony Robbins of Seth Godin spreken mij dan persoonlijk op rustige toon aan terwijl ik tegen de wind in zwoeg.
Net zoals Twitter een uitdaging is om in het minimale aantal karakters te zeggen wat je doet of waar je bent, vraag ik je om 1 boekentip te geven. Natuurlijk mag je dan nog een post plaatsen, maar graag per post 1 enkele boekentip.

Succes!

Laat ik ook een boekentip geven. Ik was zeer gecharmeerd van de film ‘pay it forward’. Een feel good film met een boodschap. Hier en daar een traan, maar wel positief. Dat kan ik niet zeggen van de aangrijpende film 7 pounds, wat ook een enorme indruk op mij maakte. Eh, maar ik dwaal af. In de sfeer van Pay if Forward het boek ‘The Go Giver’.
‘De Go-Giver’ vertelt het verhaal van de jonge en ambitieuze Joe, die smacht naar succes. Hij is een echte go-getter, een verkoper die vóór alles zijn omzettargets wil halen. Hij merkt echter dat harder werken hem niet dichter bij zijn doelstellingen brengt, maar er juist verder vanaf. Op een dag, aan het eind van een kwartaal waarin hij zijn targets niet heeft gehaald, vraagt hij advies van de raadselachtige Pindar. De week daarop introduceert Pindar Joe bij een aantal go-givers: een restaurateur, een CEO, een financieel adviseur, een makelaar in onroerend goed en iemand die de naam de Verbinder draagt. Pindars vrienden delen met Joe de vijf wetten van stratosferisch succes. Joe leert zijn aandacht te verleggen naar geven in plaats van nemen door open te staan voor de belangen van anderen en te zoeken naar de meerwaarde die hij toe kan voegen. Dit leidt uiteindelijk tot onverwacht succes.

Nu jij! Hieronder kun jij elke keer gewoon 1 boekentip kwijt om andere (die deze blog lezen) te inspireren. Mooi toch!?

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>