Workshop van 23 feb 2023

Op 28 februari 2023 heb ik een workshop gegeven aan de Jeet Kune Do leerlingen. Tijdens de workshop stond het vinden van balans en controle in de verschillende aspecten van deze vechtkunst centraal. De deelnemers werden aangemoedigd om hun fysieke inspanningen te doseren en hun mentale inspanningen te controleren, en om niet te vergelijken met anderen en zichzelf niet te veroordelen.

De workshop begon met een lichte warming-up, gevolgd door de Basic Block & Counters 1 t/m 21 oefeningen. Hierbij lag de nadruk op timing, afstand, snelheid, initiatief, doeltreffendheid en aanval. De deelnemers werden aangemoedigd om bewust te zijn van deze aspecten en deze later onbewust uit te voeren, om zo het ultieme doel van balans te bereiken.

Een andere belangrijke oefening waren de korte en snelle hook kicks op elkaars schenen, waarbij scheenbeschermers werden gebruikt. De deelnemers konden hierbij hun stoten, kracht en explosiviteit controleren en begrijpen waarom ze bepaalde bewegingen deden.

Daarnaast werden er oefeningen gedaan met diverse elbows op pads en werden er combinaties van verschillende bewegingen getraind, zoals de snelle backfist R op de voorste hand van de tegenstander, gevolgd door een opvolging en de combinatie van BBC 5 gevolgd door R horizontal elbow en hanging choke.

De deelnemers werden aangemoedigd om te begrijpen dat een stoot niet meer is dan een stoot, maar dat het beheersen van de techniek, timing en snelheid het verschil kan maken tussen een effectieve en een ineffectieve stoot.

De workshop was zeer succesvol en de deelnemers hebben veel geleerd en zichzelf uitgedaagd. Het was een inspirerende en leerzame dag voor alle deelnemers en ik als Sifu/Instructeur kon trots zijn op de prestaties van mijn leerlingen.

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>