BBC combinatie met wristlock

Tijdens onze reguliere Jeet Kune Do training maakte wij deze korte opname. Ik dacht een gekneusde pols te hebben, niet wetende dat ik op dat moment een gebroken polsbotje had. 

Op een rechter aanval van je tegenstander, direct een Tan Sao uitvoeren. Deze Tan Sao blok wordt direct een Lop Sao – grabbinghand. Tegelijkertijd stoot je met links krachtig hoog op de ribben van de tegenstander. Gevolgd door een wristlock zoals getoond op het filmpje. 

De tegenstander kan naar achteren stappen als reactie op de stoot op de rib, meestappen en handelen met extra druk op de arm om zo alsnog de wristlock aan te leggen.  Na het breken van de pols is uiteraard altijd opvolging nodig. Hetzij wegstappen, hetzij controleren. 

recente berichten

Jubileum IFM te Haarlem

Intercepting Fighting Method (IFM) van Ben Tieleman heeft onlangs haar 15-jarig jubileum gevierd. Tijdens dit jubileum hebben George Sirag & James ter Beek van The

Lees verder >>

Heb jij de rust?

Heb jij de rust om te doen wat je moet doen?  Wij leren al onze deelnemers en leerlingen de term R.O.Z.E.Deze afkorting staat voor Rust,

Lees verder >>