Volhouden, maar hoe?

6 weken. Gewoon 6 weken 2 of 3 keer in de week trainen. Dat is toch wel vol te houden? 6 weken goed eten en lekker sporten. Dat moet te doen zijn. Laten we eerlijk zijn. Je hebt maanden of wellicht jaren zoals ik, geen goede levensstijl gehad. Integendeel. Echter nu verwacht jij dat je met 1 of 2 trainingen verandering ziet? Dacht het niet.

Als ik je zou zeggen dat je vanaf nu tot aan je dood moet blijven trainen, dan zou je al direct afhaken. Dus begin eens met plannen en ga 6 weken lang je schema uitvoeren. Dus op vaste dagen naar de sportschool en op vaste tijden. Natuurlijk hoor ik excuses dat je dan werken moet, in moet vallen of andere verplichtingen hebt. Prima. Blijf je toch lekker zoals je nu bent?! Mij heb je er niet mee. Klik gerust op het kruisje om de browser af te sluiten. Lees vooral niet verder.

Ik heb mijzelf de eerste weken ertoe moeten zetten. In die eerste weken ook al vele uitdagingen. Collega’s die jarig waren. Uitjes met het werk. In het weekend eten we toch altijd tompouces van de warme bakker? Nou nu even niet dus. 6 weken volhouden aan dit schema. Elke zaterdag een paar junk momenten, maar daarna weer een volle week gezond eten, op mijn Kcal letten en.. op vaste dagen en tijden naar de sportschool. Ook de trap op het werk. Auto laten staan voor een brief die op de bus moet en noem maar op.

Volhouden doe je door kleine periodes als plan te nemen. Dus 6 weken dit doen en daarna…. Het heeft mij zo’n twee maanden gekost om de sportschool, het eten en alles er om heen in mijn leven te integreren. Ben ik na een paar maanden tevreden? Nee. Ben ik op de goede weg? Ja, maar wat is nu de goede weg? Is er een eindstation? Nee. Blijven sporten. Blijven genieten. Gezond blijven eten.

En na die twee maanden kreeg ik er zo veel voor terug. Dus investeer eerst 6 weken in jezelf en daarna gaat het stukken makkelijker. En wat krijg je er voor terug? Meer energie. Mooi afvallen. Libido omhoog. Trotser. Minder chagrijnig. Sterker. En tsja, na die 6 weken? Plan opnieuw hoeveel weken je dit gaat doen. Ik beloof je dat het makkelijker wordt naar mate de tijd verstrekt.

recente berichten

Jubileum IFM te Haarlem

Intercepting Fighting Method (IFM) van Ben Tieleman heeft onlangs haar 15-jarig jubileum gevierd. Tijdens dit jubileum hebben George Sirag & James ter Beek van The

Lees verder >>