Stok achter de deur

Er gebeurd nogal wat in jouw hoofd. Als je geen afspraken met jezelf hebt of een andere ‘leverage’ dan is de kans groot dat je veel uitstelt of je doelen niet haalt.
Wat bij mij erg goed helpt is een flinke stok achter de deur.

Het is natuurlijk eerst de noodzaak om mentaal een paar stappen te zetten. Ik las van de week nog op Instagram een post die zei: “Afvallen is zwaar. Dik zijn is zwaar. Kies er maar één”. En zo is het wel. Het deed mij meer pijn om zo’n enorme buik te hebben, futloos te zijn en alles wat daarbij komt. Dus de discipline om te trainen is zwaar, maar het weegt niet op tegen de enorme ‘pijn’ die ik ervaar als ik ‘dikker’ ben.

Een stok achter de deur betekent in het algemeen iets als ‘een dreigement’, ‘de dreiging van negatieve gevolgen als je ergens niet aan kunt voldoen’. Meestal wordt een stok achter de deur tamelijk positief gebruikt, namelijk in de zin van ‘een extra motivatie om iets te bereiken’.

Als ik je vraag of het goed is om beloftes te breken, dan is iedereen het direct met mij eens dat dit niet goed is. Beloftes breken is ‘not done’. Echter als je het goed bekijkt verbreek je regelmatig de belofte met jezelf. Jij was het toch degene die jezelf beloofde om af te vallen. Woorden zoals ‘nooit meer’ of ‘ ik beloof te sporten en energie vol te zijn’. Je had het jezelf toch beloofd? Waar is die belofte gebleven? Precies. Dus pak je belofte op en ga er mee aan de slag en verbreek ‘m niet nog een keer. Wil je ‘m wat sterker maken. Beloof iemand die heel dicht bij je staat de belofte. Ik heb mijn 6 jarig zoontje beloofd om fit te worden, fit te zijn en fit te blijven voor de rest van zijn leven. Nou reken maar dat ik deze belofte niet zo makkelijk kan verbreken.

Andere stokken achter de deur? Welke heb jij allemaal. Ik kan er nog een paar opnoemen.

  • Maak ergens een gratis wordpress of Joomla blog aan over je doelen. Plaats regelmatig een blog over je vorderingen.
  • Vertel je vrienden en kennissen over je doelen en vraag ze of ze je willen blijven vragen hoe het er mee staat
  • Zet je vorderingen lekker op Facebook. Het mooie is dat jij wellicht met jouw ‘gevecht’ een ander kan motiveren om te starten of door te gaan met zijn/haar doelen

Heb jij een andere stok achter de deur? Ik hoor het graag hieronder.

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>