Stiekem verstoppen

Als ik terug kijk dan is het eigenlijk raar te noemen. Dat stiekeme gedoe. Ik ben al jaren gelukkig getrouwd. Ik heb een wereldvrouw. Ze is eerlijk en oprecht. Ze gaf geregeld subtiel en soms recht-door-zee aan dat ik toch wel een buikje had. Natuurlijk vond ik dat wel meevallen, maar ik wist het ook wel. Ik beloofde toen weer eens om gezonder te eten en niet te snoepen.

Toch ging ik stiekem dingen doen. Toch een extra chocolaatje pakken als ze boven was. Of een chocolade eitje extra in de keuken. Een koekje van mijn zoon uit de koektrommel halen. Een klein handje nootjes snel even op eten en naar de tuin lopen. Kleine dingetje om stiekem te eten. Het is natuurlijk gek dat we dit doen. We nemen daarbij niet alleen onszelf, maar ook nog eens onze partners in de maling. Ik begrijp het wel hoor. De drang naar zoet is er. Met name na het eten heb ik dat heel sterk. Gelukkig weet ik dit nu. Nu herken ik mijn gevoel hierin en pak ik direct een glas water of ga dingen doen met mijn zoontje of ruim wat op in huis. In ieder geval weg uit de keuken waar de zoetigheden liggen.

Tip: Je kunt ook Chromium Picolinate gebruiken. Dit zorgt er voor dat je minder trek hebt in zoet. Chroom draagt bij tot de handhaving van bloedsuikerspiegel en een normaal koolhydratenmetabolisme.

In ieder geval niet meer stiekem snoepen. Die belofte moet jij jezelf maken. Je bent tenslotte een volwassen kerel.

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>