Nooit anabolen! Maar eh wat zijn SARMs?

Je moet volgens mij een doctoraal hebben om het allemaal te begrijpen wat men over anabolen vertelt. Je geen dokter te zijn om te begrijpen dat je gewoon NOOIT anabolen moet gaan nemen. De afgelopen decennia is er genoeg kennis op gedaan en de voorbeelden gezien.
Anabolen zorgen voor PROBLEMEN met prostaat, haaruitval, slechte lever waarden, prikkelbaar, hoge bloeddruk en lacterende tepels. Echter de meeste problemen gaan zitten in de organen en doelorganen zoals; skeletspieren, hartspieren en prostaat. Gewoon NOOIT doen dus.

SARMs (Selective Androgen Receptor Modulators)

Met de ontwikkeling van zo’n SARM zou de lang gezochte scheiding van androgene en anabole werking een feit zijn. Omdat het geen steroïden zijn aromatiseren SARM’s niet en worden ze ook niet omgezet in DHT. Zo zou een rechte anabole koers gevaren kunnen worden zonder je voortdurend zorgen te hoeven maken over een waslijst aan bijwerkingen.

SARM’s staat voor selective androgen receptor modulators. Het zijn stoffen die zich aan androgeenreceptoren kunnen koppelen en dan selectief hun werk doen, bijvoorbeeld prikkelen tot de opbouw van spiermassa, maar de prostaat, de tepels en je haar met rust laten. Het zijn geen hormonen, zoals anabole steroïden wel zijn, maar ze hebben toch een sterke, soms zeer sterke anabole werking, terwijl de androgene (bij)werking gering is. In de geschiedenis van de ontwikkeling van androgene anabole steroïden is er steeds naar gestreefd om de ‘androgene’ en de ‘anabole’ effecten van elkaar los te koppelen om ze zo beheersbaar te maken. Overigens zijn ‘anabool’ en ‘androgeen’ niet zozeer tegenstellingen of elkaar uitsluitende kwaliteiten, maar eigenlijk termen die in verschillende categorieën thuishoren. Bij testosteron, bijvoorbeeld, zijn de sterke anabole effecten een onderdeel van het androgene werkingspatroon. Helemaal scheiden van de verschillende werkingen is tot op heden niet gelukt. Precies daar lijkt het ‘wenkend perspectief’ van SARM’s te beginnen.

Mijn ervaring

Het is niet mijn doel om te ‘bodybuilden’. Ik hoef niet in een tanktopje in de sportschool mijn spieren te flexen. Kijk mij eens! Is niet aan mij besteed. Ik vind het wel zeer top om de bekende pomp in mijn lichaam te voelen en merkbaar krachtiger en energievoller te zijn. Op aanraden van de specialisten die ik om mij heen heb, werd ik gewezen op Ostarine. Deze valt onder de SARM’s. Met alle verhalen van de afgelopen tijd en vele internet artikelen over anabole, hormonen en weet ik veel wat allemaal, was ik er in het begin wat huiverig over. Werd ik agressief? Anders? Niet mijzelf? Hyper? Echter niets van dat. Geen gedoe, maar wel progressie en merkbare veranderingen. Meer spiermassa, minder vetpercentage en energievol. Natuurlijk moet het altijd een combinatie zijn. Zo maar even wat pillen naar binnen gooien werkt niet. Pillen en voor de rest slecht blijven eten en niet trainen zonder slaap werkt nooit. Er zijn geen wonderpillen weet je nog? Echter dit vind ik helemaal top. Mijn tweede potje is besteld en komt vanmiddag binnen. Ik zal Koen Boekeloo onze specialist eens vragen of ik dit kan blijven nemen? Of dat het goed is om een ‘rust moment’ te nemen en een aantal weken de ostarine laten staan? Ik laat je weten wat de uitkomst is van dat gesprek.

Voor nu. Een paar keer in de week naar de sportschool. Gemiddeld maar een uur knallen en dan klaar. Heb ik nog de hele avond en zit ik 7 dagen in de week vol energie. We willen toch allemaal stiekem Rocky of Rambo zijn? Wat zijn jouw ervaringen met SARM’s? Of heb je nog vragen?

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>