Bankhangen

Als bankhangen een olympische sport was, dan zou ik op het podium staan. Man wat heerlijk. Nou is het op de bank hangen geen probleem, maar wat deed ik nou zoal op de bank.

Natuurlijk gaat de wekker vroeg elke dag. Is het de wekker niet, dan is het wel zo’n zes jarig monster wat uit bed sluipt om naar de wc te gaan om 06:00 uur in de ochtend. Vroeg wakker dus. Naar het werk, hard werken, veel doen, om vervolgens even voor 18:00 uur weer thuis te komen, net, maar dan ook net op tijd om met het gezin te eten. De vrouw in bad en ik tafel afruimen, afspoelen, pannen opruimen, stuff in de vaatwasser en opruimen. Zoonlief in bad, tandenpoetsen, voorlezen, zingen. Dan is het eigenlijk wel klaar. Het is op. En hoe laden ‘wij mannen’ op? Nou niet door tegen ons te praten, maar ons gewoon met afstandsbediening voor de buis te laten zitten. Lekkere actief of een spannende thriller. Netflix!! Yes, alleen als ik voor de televisie zit met mijn Netflix serie of een heerlijke film, dan moet, ja moet daar natuurlijk wat bij. Biertje, nootje, chocolade nooitjes, hartig worstje en nog een biertje. Heeeurrlijk!

Daar gaat het fout. Vooral als je een aantal avonden op de bank gaat hangen. Een gemiddeld biertje is 140Kcal. Naturel chips 100 gram (weinig dus) is 545Kcal. Dezelfde hoeveelheid chocolade pinda’s. 574Kcal. Dus ja dat zit je zo’n 1200 Kcal weg te werken in een uurtje of anderhalf. Laat dat nou al bijna het totale aantal aan Kcal zijn wat je over de hele dag mag hebben. Dus simpel, gewoon NIET DOEN.

Ik heb met mijzelf afgesproken om twee a drie keer in de week te fitnessen. Daarnaast twee of meer keren per week op de fiets naar kantoor te gaan (40 min fietsen). Ik ga dus gewoon niet op de bank zitten, maar naar de sportschool. Ik ga niet eens op de bank zitten voordat ik naar de sportschool ben geweest. Natuurlijk had ik er in het begin helemaal geen zin in. Ik heb wel 30 excuusjes om niet te gaan. Echter was de ‘pijn’ die ik had van mijn ontevredenheid vanwege mijn buik groter dan het plezier dat ik kreeg van bankhangen. Dus…. Na een paar weken naar de sportschool te zijn geweest, sluipt dit schema er in. En wat blijkt ook al ga ik trainen, kom ik thuis, ga ik douchen.. Ben ik nog steeds rond 21:00 schoon en klaar op de bank. Ik eet samen met mijn vrouw wat fruit en drink wast spa rood met een heel klein beetje limonade. Suiker, ja ik weet het, maar het is niet anders.

En het is vol te houden. Ik hang op de zaterdag avond gewoon lekker op de bank. Speciaal biertje er bij en hier en daar een snack. Heerlijk zo een keer in de week dit wel te doen. Die ‘junkdag’ is er niet voor niets ingebouwd. Maar zo’n bankhanger als ik was, ben ik nu niet meer. Jij?

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>