Flauwekul! Na 20:00 uur gewoon wat eten

Ja, flauwekul. Ook ik hoorde het jaren geleden van iemand eens. Niet meer na 20:00 uur ’s avonds eten anders kom je aan. Het is een ‘broodje aap’. Flauwekul dus. Als je na 20 of 21 uur nog wat eet zal dat niet omgezet worden in vet. Het gaat namelijk om het aantal calorieën dan je op een dag verbrandt. Eet je meer calorieën dan dat je nodig hebt, dan wordt dat omgezet in vet.

Voorbeeld na 20:00 uur

Laten we een voorbeeld nemen. Gezondheidsorganisaties bevelen een calorie-inname aan van 2000 tot 2600 indien men weinig fysiek actief is. 2200 tot 2800 calorieën indien men een matige fysieke activiteit uitoefent en 2400 tot 3000 calorieën indien je een erg actieve levensstijl hebt. Laten we voor het gemak 2000 calorieën aanhouden.

Je hebt je avond eten gehad en zit je op zo’n 1800 calorieën. Je krijgt na het nieuws toch wat trek. Je hebt wat vroeg avond gegeten vandaar je trek. Ik zelf eet dan gewoon wat fruit, kauw goed en neem nog een glas water. Mocht jij zelf trek hebben in een bakje vla van zo’n 200 calorieën, dan mag dat en zal dit niet worden omgezet in vet.

Wel belangrijk is om niet vlak na een maaltijd te gaan slapen. In je slaap gaan er diverse processen starten die ervoor zorgen dat je herstelt. Gezien je na het eten je lijf aan het werk zet om het eten te verwerken, kan je lijf niet aan z’n herstel werken. En je herstel is uiteraard wel noodzakelijk.

Als je dus om 21:30 uur trekt krijgt en je wil 23:30 uur naar bed, neem dan iets lichts te eten. Ga je pas om 02:00 uur naar bed, dan kun je gerust nog een heerlijke omelet eten. Hou dus 2 uren aan voordat je naar bed slaapt om iets lichts te eten.

Heb jij een idee voor een avondsnack? Hieronder een aantal voorbeelden waarvan je er maar één mag hebben.

– Klein bakje kwark
– Volkoren cracker met kipfilet
– Volkoren cracker met appelstroop
– Handje nootjes, dus geen zakje nootjes
– Gekookt ei
– Plakje kipfilet met paprika

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>