THE GREEN HORNET (TV SERIES 1966)

The Green Hornet is een Amerikaanse actietelevisieserie die werd uitgezonden op ABC in het televisieseizoen 1966-1967, met in de hoofdrollen Van Williams als de Green Hornet/Britt Reid en Bruce Lee als Kato. De serie werd geproduceerd en ingesproken door William Dozier.

De serie ging in première op 9 september 1966 en liep tot 17 maart 1967, met 26 afleveringen; ABC herhaalde de serie na de annulering door het netwerk, tot 14 juli 1967, toen The Green Hornet zijn laatste uitzending had op netwerktelevisie.Met het latere succes van Lee als grote ster van het martial arts filmgenre, is de serie een cult-favoriet geworden. Er zijn totaal 26 afleveringen uitgebracht van de Green Hornet tv series. Het is wel zo dat de Green Hornet en Kato ook in een Batman aflevering hebben gespeeld (1966).

Oorsprong

Het personage was ontstaan als de ster van een radioserie[6] (jaren 1930 tot 1950), en het was eerder aangepast aan filmseries, stripboeken, en andere media. Mede dankzij het feit dat George W. Trendle en Fran Striker alle centrale personages hebben gecreëerd en de kernformats van beide radioshows hebben ontwikkeld, deelt Britt Reid dezelfde familienaam als de Lone Ranger, aangezien Britts vader de neef van de Lone Ranger was, Dan Reid.

Het verhaal

Playboy vrijgezel en media magnaat Britt Reid is de eigenaar en uitgever van de Daily Sentinel krant, maar als de gemaskerde burgerwacht Green Hornet, bestrijdt hij de misdaad met de hulp van zijn martial arts expert partner, Kato, en zijn met wapens uitgeruste auto, een aangepaste Imperial genaamd de “Black Beauty”. In politiedossiers is de Green Hornet een gezochte crimineel, maar in werkelijkheid vermomt de Green Hornet zich als crimineel zodat hij criminele bendes kan infiltreren en bestrijden, en hen en het belastende bewijsmateriaal kan achterlaten voor de politie arriveert. Buiten Kato is Britts dubbele identiteit alleen bekend bij zijn secretaresse Lenore “Casey” Case en officier van justitie Frank P. Scanlon.

Britt’s motief om de misdaad te bestrijden werd op het scherm uitgelegd: zijn vader was in de gevangenis gestorven nadat hij erin was geluisd voor een misdaad die hij niet had begaan.

De acteurs

  • Van Williams als Britt Reid/Green Hornet – De eigenaar en uitgever van The Daily Sentinel en gemaskerde vechtheld, die zich voordoet als een schurk
  • Bruce Lee als Kato – Britt Reid’s lijfknecht en partner, die ook de hulp is van de Green Hornet
  • Wende Wagner als Lenore “Casey” Case – Reid’s secretaresse bij de Daily Sentinel, één van de twee andere mensen die de ware identiteit van de Green Hornet en Kato kennen
  • Lloyd Gough als Mike Axford – een politieverslaggever voor de Daily Sentinel
  • Walter Brooke als officier van justitie Frank P. Scanlon, de andere van de slechts twee mensen die de ware identiteit van de Green Hornet en Kato kennen en weten dat de Green Hornet een goede kerel is.
  • William Dozier als De Voiceover die het verhaal vertelt.

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>