LEO T. FONG | VRIEND

Info over Leo T. Fong

Leo Fong (Chinees: 馮天倫; geboren 23 november 1928) is een Chinees-Amerikaanse acteur, vechtsporter, bokser en voormalig methodistisch predikant die sinds het begin van de jaren zeventig films heeft gemaakt, geacteerd en geregisseerd.

Fong werd in 1928 geboren in het Xinhui district van de stad Jiangmen, gelegen in de provincie Guangzhou. Fong verhuisde al snel met zijn ouders en broers en zussen naar Seattle. Zij werden een tijdlang vastgehouden, zoals gebruikelijk was bij immigranten uit Azië. Na hun vrijlating in Seattle reisde het gezin naar Chicago, waar de oom van Fongs moeder eigenaar was van een restaurant waar zijn vader werk had gekregen. Door in het restaurant te werken, spaarde Fongs vader genoeg geld om een kleine kruidenierszaak te kopen in Widener, Arkansas, een kleine landbouwgemeenschap. Fong was het slachtoffer van racistische beschimpingen op school, die vaak tot gevechten leidden. Uiteindelijk ging Fong op 15-jarige leeftijd boksen.

Na het behalen van zijn diploma aan de Forrest City High School, ging Fong naar het Hendrix College in Arkansas, waar hij een B.A. behaalde in lichamelijke opvoeding. Later behaalde hij een master’s degree in theologie aan de Southern Methodist University. Nadat hij zijn loopbaan als methodistisch predikant was begonnen, behaalde hij een Master in sociaal werk aan de California State University in Sacramento. Fong bleef in Noord-Californië, waar hij zijn vechtsporttraining voortzette.

Zijn intrede in de oosterse vechtsporten begon in de jaren vijftig met judo en jiu jitsu. Fong bestudeerde en beoefende verschillende vechtsportstijlen tot hij zijn eigen stijl, Wei Kuen Do, ontwikkelde.

Fong was bevriend met krijgskunstenaar Bruce Lee, die hem op de omslag van de 10e jubileumeditie van Black Belt magazine liet verschijnen

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>