KILLER QUEEN OVER BRUCE LEE

Ilonka Elmont

“Wat een geweldig initiatief, over Bruce Lee praten. Ja natuurlijk! Ik, over Bruce Lee!”
“Bruce Lee is voor mij ook een enorme inspiratie geweest in mijn carrière, maar ook nog steeds in mijn leven. Kijk, en als diehard, écht diehard martial artist, ja, dan is Bruce Lee gewoon de held. Het is niet alleen een icoon, maar gewoon een echte legend.”

Focused

“Kijk, ik was toen heel klein. Ik was net geboren toen Bruce Lee overleden was, maar mijn ooms waren helemaal fan van Bruce Lee. Dus ik heb de films van die meneer wel 5.000 tot 10.000 keer gezien. Alle acties nadoen, imiteren… We wilden zijn zoals Bruce Lee. Net zo strong, determined, focused, zo respectvol. Ja! Dat is geweldig, man. Wie wil nou niet zijn zoals Bruce Lee? Ik nog steeds hoor, als ik dit allemaal zo naar boven haal dan zal je zeker net zo denken als ik. Maar goed… En het gekke ervan is. We kijken nu jaren later naar zijn films en wat Bruce Lee zei; hij was gewoon way ahead voor zijn tijd. Hij was zijn tijd zó ver vooruit. “Be Like Water”, weet je, dat soort quotes. “Life is Limitless”, er zijn geen grenzen. Hij was zijn tijd vooruit als het gaat om zijn fighter’s mentality, mindset, hardheid, motivation… Ja, een enorme inspiratiebron. Daar put ik nog steeds inspiratie uit als ik bijvoorbeeld ga kijken naar de eigen trainingen die ik geef, de motivational talks die ik doe met anderen. Ja, daar komt Bruce Lee toch wel in voor.”

“Ik moet eerlijk zeggen, Bruce Lee is voor mij niet alleen een ware legende, maar hij is een ongelofelijke filosoof en een onuitputtelijke inspiratiebron. Voor mij, zéker, maar ook voor velen. Dus, dankjewel dat ik hieraan mee kon doen.”

– Ilonka Elmont

ILONKA ELMONT

Over Ilonka Elmont

Wat valt er te zeggen over deze stralende powervrouw. Een hart van goud en een killersmentaliteit om doelen te behalen. Ik heb het geluk gehad haar een aantal keren te mogen spreken en te zien trainen. Wat een power!

Ilonka Elmont (Paramaribo, 11 september 1974) is een voormalig Surinaams-Nederlands Muay Thai-kickbokser en zevenvoudig wereldkampioen in de gewichtsklasse 50.80 kg – 52.16 kg. Ilonka werd geboren in Paramaribo en op jonge leeftijd (haar 8e) naar Nederland verhuisd. Zo’n 11 jaar geleden kwam haar zoon Jaedon ter wereld en hebben ze het heel fijn met z’n tweetjes.

Ze is een technisch all-round vechter met onder andere krachtige trappen. In 1999 begon zij met Thaiboksen en op haar 23e was zij Nederlands, Europees en wereldkampioen. Ze heeft in totaal 44 gevechten gevochten waarvan ze er 40 won (17 met knock-out), drie keer verloor en één keer gelijk speelde. Haar bijnaam is The Killer Queen.

Over de Ilonka Elmont Foundation

Geweldig natuurlijk, zo’n grootse sportcarrière. Van jongs af aan is Bruce Lee een grote bron van inspiratie geweest, maar het is ook zeker belangrijk om gewoon regelmatig sportief en sociaal bezig te zijn. Om kansarme kinderen en kinderen met een beperking de kans te geven om te sporten en te spelen in een sociaal veilige omgeving, heeft Ilonka in Suriname de Ilonka Elmont Foundation opgericht.

Sport doet een belangrijke bijdrage aan de karaktervorming van een kind. Winnen, verliezen, het tonen van respect, het opbouwen van (meer) zelfvertrouwen. Door met elkaar te sporten worden kinderen hier spelenderwijs mee in aanraking gebracht. De Ilonka Elmont Foundation ontwikkelt onder meer (duurzame) sportprojecten met partners en vrijwilligers voor kinderen met speciale behoeften. Ook wordt er rekening gehouden met kinderen die een lichamelijke en/of geestelijke beperking hebben in de vorm van de “Special Edition”, met professionele begeleiding. Zo kunnen kinderen meer bewegen en meedoen aan sport en spel, zonder ontmoedigd te worden door hun beperking

Vind meer informatie over de Ilonka Elmont Foundation op hun Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>