KEVIN WEIJERS EN INSPIRATIE

Kevin Weijers begint in zijn boek ’21 dagen niet klagen’ over Bruce Lee en een quote van hem. In een blog op zijn website met de titel ‘33 lessen in 33 jaar‘ staat zijn Bruce Lee les op #25. Twee redenen om Kevin Weijers voor deze Bruce Lee website de vraag te stellen wat Bruce Lee voor hem betekent. Zijn antwoord:

Kevin Weijers

Wat super leuk dat er mij is gevraagd om een stukje te vertellen over Bruce Lee voor deze website. Er is gevraagd welke invloed Bruce Lee heeft op mijn leven. Het is grappig, want ik heb helemaal geen achtergrond in de vechtsport, maar wat ik doe is het voeren van experimenten vanuit nieuwsgierigheid. Ik ben ooit als ambtenaar gestopt met e-mail. Ik deed ooit eens 50 presentaties voor groepen in 15 weken. Ik heb de wereld rondgereisd en heb bij verschillende bedrijven ideeën uitgevoerd in ruil voor eten en onderdak. En over dat experiment heb ik een boek geschreven met de titel ‘21 dagen niet klagen’ en ik open dat boek met een verhaal over Bruce Lee, omdat ik de biografie van Bruce Lee gelezen heb en wat ik zo mooi vond was de manier waarop hij naar de wereld om zich heen keek.

Absorb what is useful discard what is not add what is uniquely your own

Er is een bekende quote, “gebruik waar je iets aan hebt, laat waar je niks aan hebt en voeg iets toe van jezelf”. Dit is een quote van Bruce Lee en dat is eigenlijk de manier waarop ik elke dag naar de wereld probeer te kijken. Vanuit een nieuwsgierige blik, een open houding, nieuwe dingen leren. Kijken waar ik iets mee zou kunnen, vervolgens laten wat niet helemaal bij mij past en om dan vervolgens, datgene wat ik dan zie, te vertalen naar een experiment wat ik in mijn eigen context kan toepassen. Iets weten en iets zien zonder daar iets mee te doen daar heb je niet zo veel aan. Maar op die manier naar de wereld te kijken. Vanuit een bepaalde verwondering en nieuwsgierigheid. En zoals Bruce Lee, je eigenlijk niet te goed voelen voor een bepaalde situatie of denken dat je eigenlijk al alles weet. Dus eigenlijk die bescheidenheid, die nieuwsgierige blik heb ik van Bruce Lee heb geleerd of heb overgenomen. Dus niets met vechtsport te maken, maar wel een hele waardevolle les voor mij. Ik gun deze blik, kijk op het leven, iedereen omdat ik denk dat als je in staat bent om die manier naar de wereld te kijken, zoals Bruce Lee dat deed, dat je op zoveel toffe manieren dingen kunt zien waar je iets moois mee kunt doen.

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>