JESSE GLOVER, BRUCE LEE’S EERSTE STUDENT

Jesse Raymond Glover (15 oktober 1935 – 27 juni 2012) was een Amerikaanse vechtsporter.
Tevens was hij Bruce Lee’s eerste leerling en eerste assistent-instructeur in de Verenigde Staten. Hij ontmoette Lee in 1959, toen ze beiden Edison Technical College bezochten en hij was degene die Lee voor het eerst judo leerde. Glover studeerde psychologie en Bruce studeerde filosofie. Glover was een kampioen judoka.

Jesse begon een eigen Gung Fu klas en Leroy Garcia en James DeMile kwamen hem daarbij assisteren, wat de allereerste onafhankelijke Jun Fan arts gerelateerde klas was. Jesse Glover was de eerste geautoriseerde martial arts instructeur die door Bruce Lee werd opgeleid. Hij heeft zijn eigen methode ontwikkeld die hij Niet-klassieke Gung Fu noemt.

Snelheid

Bruce Lee liet zijn reactietijd meten in Glover’s huis. In het boek “Bruce Lee – Between Wing Chun and JKD”, zegt Glover: De timer was aangesloten op een lichtschakelaar die het activeerde als het licht uit was. Hij werd gestopt door op een blok te slaan met een onderbreker erachter. Bruce testte zijn reacties verschillende keren en ze waren allemaal ongeveer vijfhonderdste van een seconde (0,05 seconde). Bruce’s eerste stoten werden gegooid van op een afstand van drie meter. Toen hij van 2 meter dichtsloeg, waren zijn reacties trager maar nog steeds ongeveer acht honderdste van een seconde (0,08 seconde). Mijn eigen tijden van drie voet waren tussen 11 en 18 honderdste van een seconde (0.11 en 0.18 seconde). Van een afstand waren ze in de lage twintiger jaren. Glover woont momenteel in Seattle, Washington, en werkt als auteur en privé-instructeur vechtsporten.

Bruce Lee liet zijn stoot- en sluitsnelheid meten met een elektrische timer bij Glover thuis. In het boek “Bruce Lee – Between Wing Chun and JKD”, stelt Glover dat Lee een stoot kon uitdelen in ongeveer 5 honderdste van een seconde (0,05 seconde) vanop een afstand van 2 meter, en kon dichtslaan vanop een afstand van 2 meter in ongeveer 8 honderdste van een seconde (0,08 seconde). Terwijl Glover’s eigen tijden van 1 meter tussen de 11 en 18 honderdste van een seconde (0.11 en 0.18 seconde) lagen. Dichterbij van een afstand als 5 voet waren ze in de lage twintiger jaren (0.21-0.23).

Glover woonde in Seattle, Washington, en werkte als auteur en privé-instructeur vechtsporten. Hij overleed in juni 2012 aan kanker op 77 jarige leeftijd.

Wist je dat: Het personage gebaseerd op Glover in de film Dragon: The Bruce Lee Story, met Jason Scott Lee in de hoofdrol, heette Jerome Sprout.

recente berichten

Jubileum IFM te Haarlem

Intercepting Fighting Method (IFM) van Ben Tieleman heeft onlangs haar 15-jarig jubileum gevierd. Tijdens dit jubileum hebben George Sirag & James ter Beek van The

Lees verder >>

Heb jij de rust?

Heb jij de rust om te doen wat je moet doen?  Wij leren al onze deelnemers en leerlingen de term R.O.Z.E.Deze afkorting staat voor Rust,

Lees verder >>