SHANNON LEE | BRUCE’S DOCHTER

Shannon is de dochter van Bruce Lee en de zus van Brandon Lee. Zij is geboren in Santa Monica, Californië, op 19 april 1969.

Als kind woonde Shannon zowel in Los Angeles als in Hong Kong. Haar vader – Bruce Lee – overleed in 1973, toen Shannon Lee vier jaar oud was. Na de dood van haar vader, keerde ze met haar moeder en broer terug naar Amerika naar de stad Seattle. In 1987 verhuisde Shannon naar New Orleans waar ze naar de Tulane University ging. Hier behaalde zij een B.F.A. in vocal performance, en trad op in talrijke musicals, opera’s en koorconcerten.

In 1993 keerde Shannon terug naar Los Angeles om haar acteercarrière voort te zetten. Enkele van haar referenties zijn Dragon: The Bruce Lee Story, WMAC Masters, High Voltage, Martial Law, Blade en Enter the Eagles. Shannon schreef en zong ook mee aan het album The Mechanical Forces of Love met Medicine en heeft in concerten in Hong Kong, China en de VS gezongen met de bekende Cantonese zanger Sam Hui.

Momenteel is Shannon de trotse moeder van dochter Wren, en is Shannon de CEO van de Bruce Lee Family Companies en voorzitster van de Raad van Bestuur van de Bruce Lee Foundation (een Californische liefdadigheidsinstelling). Shannon schrijft ook, spreekt over de filosofieën van haar vader en zingt nog af en toe.

Haar moeder was altijd actief geweest in het promoten van Jeet Kune Do. In 2001 stopte haar moeder hiermee, waarna Shannon Lee dit overnam. Hierna richtte Shannon Lee in 2002 de Bruce Lee Foundation op, die zij samen met haar echtgenoot runt en die een non-profit organisatie is die zich inzet voor het onderwijzen van Bruce Lee’s filosofie over vechtsporten.

Shannon’s eerste filmrol was een kleine als zangeres in de film Dragon: The Bruce Lee Story, een biografische film over haar vader. Maar na de dood van haar broer begon Shannon Lee echt te acteren in films, waarvan de meeste direct-to-video films waren. Tot 2003 was ze actief in het acteren.

In 2008 was Shannon Lee uitvoerend producent van de televisieserie “The Legend of Bruce Lee”, die gebaseerd is op het leven van haar vader. In 2009 was zij uitvoerend producent van de documentaire “How Bruce Lee Changed the World”.

Shannon Lee’s films

  • Dragon: The Bruce Lee Story (1993)
  • Cage II (1994)
  • High Voltage (1997)
  • Blade (1998)
  • Enter the Eagles (1998)
  • Martial Law (1998 in episode: “Take Out”)
  • Epoch (2001)
  • She, Me and Her (2002)
  • Lessons for an Assassin (2003)

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>