DE NEDERLANDSE ROOTS VAN BRUCE

Vele decennia na zijn dood is martial arts megastar Bruce Lee nog steeds de meest bekende Chinese-American acteur ter wereld. Er komen geregeld nog nieuwe boeken uit over Bruce Lee en zijn filosofie. We weten al veel van hem, echter wat niet veel mensen weten is zijn Nederlandse roots.

Rotterdamse slager

De betovergrootvader van Bruce Lee was namelijk een Nederlandse Jood genaamd Mozes Hartog Bosman (1820-1849) die in Rotterdam woonde en een slagerij uitbaatte. Zijn zoon Charles Bosman (1839-1892) trok in 1859 naar Hong Kong en kocht er een Chinese concubine Sze Tai (1843-1896). Ze kregen samen zes kinderen. Hij werd later ook de Nederlandse consul in Hong Kong.Enkele jaren later ging Charles Bosman bankroet en hij verliet zijn familie en trok naar Londen. Maar zijn zes kinderen groeiden op om de rijkste mensen te worden in Hong Kong. Een zoon van Charles Bosman, Ho Kom Tong (1866-1950), kreeg een dochter Grace Ho (1907-1996). Grace huwde met Lee Hoi Chuen (1901-1965) en zij kregen vijf kinderen waarvan het vierde Lee Jun-fan (1940-1973) was die onder de artiestennaam Bruce Lee wereldberoemd werd in Hollywood.

Nederlandse roots

Wellicht zijn er in Londen door Charles Bosman nog wel een aantal kinderen gemaakt en is er een kleine kans dat jij afstamt van dezelfde stamboom als Bruce Lee, wie weet. Het is in ieder geval mooi te weten dat Bruce Lee Nederlandse roots heeft. Zie je het al voor je? Bruce Lee in klompen. Whaaataaah.

Voor meer coole Bruce Lee Doodles, ga naar de Insta van Adam Chow.

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>