BOB BREMER – THE REAL DEAL

Bob Bremer, één van Bruce Lee’s originele Jeet Kune Do studenten en mede-oprichtend lid van de elite Woensdagavond Groep

Original student

Bob Bremer begon met zijn kinderen in de krijgskunst te trainen in Ed Parker’s Kenpo school in Pasadena, Californië. Na ongeveer twee jaar Kenpo beoefend te hebben, zag hij Bruce Lee Jeet Kune Do demonstreren en schreef zich onmiddellijk in aan Bruce’s school in Los Angeles Chinatown. Bob had de op één na meeste lessen met Bruce Lee in de Chinatown-school en had het geluk dat hij op zondag bij Bruce thuis kon trainen. Hij maakte ook deel uit van de oorspronkelijke “achtertuin” klas die door Dan Inosanto onderwezen werd toen Bruce Lee zijn school in Los Angeles sloot en naar Hong Kong vertrok.
Na zijn pensionering als kraanmachinist begon Bob de woensdagavond-lessen van Tim Tackett bij te wonen en veranderde voor altijd de ‘Wednesday Night Group’ van Jeet Kune Do in haar essentie.

Bob heeft er altijd naar gestreefd om alleen de technieken en aspecten van Bruce Lee door te geven die hij zelf heeft ervaren, zonder zich te vertakken, uit te weiden, voort te borduren of iets te interpreteren dat verder gaat dan Bruce’s onderricht. Men respecteerde Bob’s benadering van het onderwijzen van Jeet Kune Do, want Bruce had veel te bieden dat niet bijgewerkt, herzien of aangepast hoefde te worden. Met Bob Bremer, had je “the real deal”.

recente berichten

OSU

OSU! Het is aanstekelijk. Daar sta je dan in de martial arts school van je keuze. Je hebt eindelijk de moed bij elkaar gehaald om

Lees verder >>