ADAM CHOW 周少康 DE KUNSTENAAR VAN DE DRAAK

Tekst geschreven door: Adam Chow uit Hong Kong – november 2021.

Toen ik een kind was, wees mijn vader naar onze zwart-wit televisie terwijl het “Green Hornet” speelde, hij zei: “Deze jonge man genaamd Lee Siu Lung (in het Kantonees) zijn film zal zeker de beste vechtfilm en TOP verkopende film worden als hij terug is in Hong Kong. Mijn vader is een vriend van Lee Hoi-Chuen (de vader van Bruce Lee), hij heeft Lee’s huis in Kowloon in de jaren ’60 vaak bezocht, maar hij vertelde me dat hij Bruce nog nooit in levende lijve heeft gezien.

Bruce en ik woonden allebei in dezelfde kleine stad in Hong Kong in de jaren ’70, hij was de enige filmster die ik persoonlijk wilde ontmoeten, maar natuurlijk heb ik de kans gemist!

Gestolen illustraties

Ik ben een ontwerper/illustrator maar ik stopte bijna 30 jaar met Bruce Lee tekenen omdat twee van mijn Bruce Lee illustraties gestolen werden – eerst op mijn Hong Kong Polytechnic Design Graduation Show in 1979 en opnieuw op een publieke tentoonstelling in 1980.

Nadat ik in 2009 stopte met mijn baan in de reclamewereld, begon ik te schilderen met olieverf als vrijetijdsbesteding, waarbij ik me concentreerde op portretten van enkele van ’s werelds meest belangrijke mensen en popcultuur beïnvloeders. Onwillekeurig maakte ik een reeks van vier kleine portretten genaamd “Glorious Life of Bruce Lee” (2011) en ontdekte dat ik enorm geniet van het proces van het tekenen van zijn gezichtsuitdrukkingen, sterke lichaam, en verschillende houdingen. Dus, ik heb 20 olieverfdoeken geschilderd van het Gung Fu icoon en produceerde ’s werelds 1e en 2e Bruce Lee kunsttentoonstelling in Hong Kong (2014 & 2015).

Door mijn creatieve achtergrond, wil ik dat mijn kunstwerken een boodschap bevatten, ongewoon of nooit eerder gezien, maar olieverfschilderijen zijn erg tijdrovend, dus heb ik een snellere manier gevonden om mijn creaties te realiseren. Ik ben overgestapt op het gebruik van een balpen en lijntekeningen met digitale kleuren, deze snellere manier heet “Doodle Bruce”. Hierdoor kan ik meer nieuwe looks en leeftijden van Bruce ontdekken om op de Sociale Media zoals Facebook & Instagram te plaatsen voor de fans van Bruce Lee. Tot nu toe heb ik meer dan 300 Doodles gemaakt.

Doodle van Adam (links) en Bruce (rechts).

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>