Dit eBookje geeft een eerste indruk van de vijf manieren van aanvallen binnen Jeet Kune Do. Binnen Jeet Kune Do zijn er geen passieve defensieve bewegingen aan te bevelen om met een tegenstander om te gaan. Bruce Lee onderzocht de manieren om in zijn offensieve capaciteiten beter resultaten te halen. Zo heeft hij binnen Jeet Kune Do de ‘five ways of attack’ beschreven. In dit document beschrijven we deze vijf manieren van aanvallen, waarbij altijd de belangrijkste aspecten van combat in acht moeten worden gehouden:

– Timing
– Afstand
– Snelheid / Ritme
– Initiatief
– Agressiviteit / kracht
– Keuze van aanval
– Balans / coördinatie

Voordat ik daadwerkelijk in detail ga treden en onderliggende aspecten ga beschrijven en omschrijven, zal je altijd moeten begrijpen dat niets alleenstaand is. Alles is met elkaar onderling verbonden. Het één kan niet bestaan zonder het andere.
Als je de boeken van Bruce Lee goed bestudeert, zal je tot de conclusie komen dat als je; op elk gewenst moment kan stoten en kan trappen; perfectie hebt in je blokken, trappen en stoten; timing, afstand, snelheid, ritme en agressie gecontroleerd en gedoseerd aanwezig zijn, jouw uiting zich vanzelf presenteert.
Dit eBook wordt gegeven omdat het goed is om eens alle onderliggende aspecten van Jeet Kune Do te leren, zodat jij jezelf hierop keer op keer kunt verbeteren. “Practice makes perfect”.

De 5 ways of attack

Jeet Kune Do maakt gebruik van de volgende vijf principes van aanvallen:

  1. SDA / SAA Single Direct Attack / Single Angle Attack
  2. ABC Attack By Combination
  3. PIA Progressive Indirect Attack
  4. ABD Attack By Drawing
  5. HIA Hand Immobilization Attack

Het boekje is aan de rechterkant te downloaden.

5 Ways of Attack

Download hier het eBookje
over de 5 ways of attack.