GRATIS WORKSHOPS VOOR DAMES

Fight For Me in Groningen

Het doel is om elke vrouw de gelegenheid te geven om een zelfverdediging workshop te volgen. Wij bieden al jaren lang gratis workshops door het hele land aan. Soms kwamen er 40 tot 70 dames, maar het is ook wel eens gebeurd dat er maar 4 dames kwamen opdagen. 

Elke deelneemster komt met een reden. De ene komt uit nieuwsgierigheid, de andere komt omdat ze zich wil oriënteren, maar na diverse jaren weten we ook dat er veel dames zijn die een onaangename situatie hebben meegemaakt van dichtbij.

Ja, we praten dan over huiselijk geweld, aanranding, verkrachting, loverboy problemen, stalken en noem maar op. En omdat we niet weten wat er speelt onder de tientallen vrouwen die naar een gratis workshop komen, staan we in contact met een groep specialisten. Van blijf-van-mijn-lijf, en mental coaches tot juridisch advies.

Mijn drive werd door haar bepaald

De eerste les die ik gaf was in 1990 in Amstelveen, nu meer dan 3 decennia later geef ik nog steeds met enorm veel plezier les. Ik hou het zo lang vol omdat ik graag mijn inzichten deel op gebied van Jeet Kune Do of simpel gezegd, zelfverdediging voor op straat.
Vaak wordt me gevraagd waar de drive vandaan komt om mannen en vrouwen les te geven. De drive is makkelijk te verklaren. De afgelopen jaren kwamen diverse vrouwen naar mijn privéles nadat ze een onaangename situatie mee hadden gemaakt. De verhalen grepen mij enorm aan. Van sommige verhalen heb ik wakker gelegen, en zat ik vol woede en onbegrip. Hoe mannen hun eigen vrouw kunnen slaan, begrijp ik tot op de dag van vandaag nog niet. Het is onbegrijpelijk, maar wel de realiteit. Het gebeurt, punt.

Niet je oren en ogen sluiten, maar iets doen.

Ik noem nooit cijfers, want tegen de tijd dat de cijfers bekend zijn is het daadwerkelijk aantal twee keer zo hoog.

Mijn drive om les te blijven geven werd bepaald door een vrouw die op een workshop aanwezig was. Ze trainde met een vriendin samen. Deed alle oefeningen goed mee en luisterde aandachtig naar onze woorden. Wat wel op straat werkt. Wat niet op straat werkt. Hoe moet je goed slaan. Waarom een vrouw écht geen polsklem bij een volwassen man kan aanleggen. Wat is impact. Hoe moet je denken. En nog meer aspecten van zelfverdediging op straat. Na afloop kwam ze naar me toe en bedankte ze me voor deze gratis workshop. De zin na het bedankje blijft me op de dag van vandaag nog bij ‘Ik ga niet meer naar huis, maar een vriendin brengt me nu meteen naar een organisatie die me helpt de juiste stappen te nemen. Ik word al zeven jaar door mijn man regelmatig geslagen en de workshop van deze middag gaf me net het ene zetje dat ik nodig had’. Kippenvel op mijn armen en een drive voor de komende 50 jaar. 

Doe je mee?

Kom jij ook gratis naar onze zelfverdediging voor dames workshop?

Het doel is om elke vrouw de gelegenheid te geven om een zelfverdediging workshop te volgen. Zonder enig commercieel belang. We zijn ook niet op zoek naar nieuwe leden. Ik geef sinds kort geen reguliere trainingen meer. Deze stopten eind december 2022. Dus ik heb geen nieuwe leerlingen meer nodig.  Naast de gratis workshops geef ik betaalde workshops, stages, privélessen en semi-privélessen. 

Tijdens de gratis workshop geven we je direct toepasbare technieken en inzichten. Onze wens is dat je na de workshop begrijpt dat je iets aan zelfverdediging of vechtsport moet gaan doen.  Krav Maga, Jeet Kune Do, jiu jitsu, judo, kickboksen, boksen of wat dan ook. We hopen dat jij iets gaat doen om jezelf te leren te verdedigen. Leer jezelf kennen. Leer jezelf uiten. Wij hopen dat het je nooit en nooit zal gebeuren. Het is verkeerd om te trainen vanuit angst. Wel is het goed om te trainen voor jezelf. Wat zijn je grenzen. Hoe geef je deze aan. Hoe voel jij je veilig. Wanneer geef je met de juiste woorden en houding aan dat je ergens niet van gediend bent? Sta steviger bij je werkgever. Weet wat je waard bent. Volg je intuïtie.  Martial Arts / Zelfverdediging / Vechtsport zorgt voor deze inzichten. 

Zie ik je een keer verschijnen op een van onze gratis workshops? Check onze agenda. Heb je andere vragen. Laat het me weten. 

Osu, Ishin Denshin. 

Robin