ONITSUGA TIGER MEXICO 66

Wie wist dat Bruce Lee invloed zou hebben op sneakers? We weten allemaal dat Bruce Lee de geel-zwarte kleur van de Onitsuka Tiger Mexico 66 droeg tijdens Game of Death. Toch waren ze in deze kleur niet echt goed te krijgen. Pas na Quentin Tarantino film kwam de Mexico66 daadwerkelijk voor het grote publiek op de markt.

De Amerikaanse actrice Uma Thurman droeg modieuze retro-look Onitsuka Tiger sportschoenen in de Quentin Tarantino film Kill Bill uit 2003. De marketing meesterzet maakte het mogelijk stand-alone Onitsuka Tiger boetieks te openen in Japan, evenals Hong Kong, Parijs, Berlijn, Londen en Seoul.

Beetje Onitsuka history?

Wist je dat? Het eerste product van Onitsuka Tiger was een basketbalschoen die in veel opzichten op een rieten sandaal leek. Het ontwerp werd door velen verworpen en Onitsuka keerde terug naar de ontwerpfase om zijn schoenen beter af te stemmen op de manier waarop basketballers op de vloer starten en stoppen. Door cups en kleine ruimtes in de zolen van zijn basketbalschoenen toe te voegen, maakte Onitsuka in 1952 een effectievere schoen die al snel in heel Japan populair werd. In 1955 breidde het bedrijf zijn activiteiten uit tot 500 sportwinkels in heel Japan.

Het Japanse merk was een hit bij atleten in de jaren ’60 en ’70; de naam werd ingetrokken nadat het bedrijf Asics werd, maar heeft een wedergeboorte meegemaakt De eerste zending Onitsuka Tiger schoenen landde in 1963 in de Verenigde Staten; het bedrijf dat werd opgericht om ze te distribueren zou later Nike worden. Leuk om te weten hè?

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>