WING CHUN KUNG-FU BOEK

Hoewel Wing Chun Kung-Fu James Yimm Lee als auteur vermeldde, werd het boek eigenlijk geschreven door Bruce Lee. Volgens Ted Wong, die met James poseerde voor de foto’s van het boek… Bruce wilde niet langer verbonden worden met het boek aangezien hij al afstand had genomen van Wing Chun. Ted Wong herinnerde zich dat de foto’s genomen werden rond 1968 / 1969, maar voordat het boek af was, besloot Bruce om het in de la te leggen.

Publicatie voor medische kosten

Echter, in 1972, toen James Lee kanker kreeg en het geld nodig had om de medische kosten te dekken, nam Bruce het boek mee naar Mito Uyehara en vroeg hem om het meteen uit te geven en het voorschot aan James te geven voor de ziekenhuiskosten.

Het boek zelf geeft een zeer duidelijk beeld van Wing Chun. Enorm veel en zeer duidelijke foto’s met kleine stukken tekst zorgen voor duidelijkheid over alle aspecten.
Yin and Yang in Kung-Fu, geschiedenis van Wing Chun, standen, centreline theorie, four corners, economie of motion, voetenwerk, sil-lim-tao vorm, punches, chi sao, kicks, trapping en diverse trainingsmethodes. Voor de Wing Chun Kung-Fu beoefenaar en/of liefhebber een must. Voor de Jeet Kune Do beoefenaar leuk om te hebben om eens iets te lezen over chi sao en de geschiedenis van Wing Chun.

recente berichten

Jubileum IFM te Haarlem

Intercepting Fighting Method (IFM) van Ben Tieleman heeft onlangs haar 15-jarig jubileum gevierd. Tijdens dit jubileum hebben George Sirag & James ter Beek van The

Lees verder >>

Heb jij de rust?

Heb jij de rust om te doen wat je moet doen?  Wij leren al onze deelnemers en leerlingen de term R.O.Z.E.Deze afkorting staat voor Rust,

Lees verder >>