BE WATER MY FRIEND – BOEKENTIP

De dochter van Bruce Lee belicht de krachtigste levensfilosofieën van haar vader – en laat zien hoe vechtsporten een perfecte metafoor zijn voor persoonlijke groei, en hoe we die leer elke dag in praktijk kunnen brengen. Helaas is dit boek niet verkrijgbaar in het Nederlands. We hebben wel kort contact gehad met Shannon Lee en er is nog geen duidelijk signaal dat deze in het Nederland komt.

“Maak je geest leeg; wees vormloos, vormeloos als water.”

Persoonlijke groei

Bruce Lee is een cultureel icoon, wereldberoemd om zijn vechtkunsten en film nalatenschap. Maar Lee was ook een diep filosofisch denker, die al op jonge leeftijd leerde dat vechtsporten meer zijn dan een oefening in fysieke discipline – ze zijn een treffende metafoor voor het leven van een volledig gerealiseerd leven.

Nu, in Be Water, My Friend, deelt Lee’s dochter Shannon de concepten in de kern van zijn filosofieën, en laat zien hoe ze kunnen dienen als hulpmiddelen voor persoonlijke groei en zelfverwezenlijking. Elk hoofdstuk bevat een les uit Bruce Lee’s leer, die de basis van zijn iconische “be water” filosofie verder uitbouwt. In de loop van het boek ontdekken we hoe we door te zijn als water vloeibaarheid en natuurlijkheid in het leven kunnen belichamen, wat ons dichter bij onze essentiële stromende natuur brengt en ons vermogen om krachtig, zelfexpressief en vrij te zijn.

Door middel van nog niet eerder vertelde verhalen uit het leven van haar vader en van haar eigen reis in het belichamen van deze lessen, presenteert Shannon deze filosofieën op tastbare, toegankelijke manieren. Met de woorden van Bruce Lee als gids moedigt ze de lezers aan om hun essentiële zelf na te streven en deze ideeën en praktijken in hun dagelijkse leven toe te passen – of ze nu nieuwe dingen leren, obstakels overwinnen, of uiteindelijk hun ware pad vinden.

Inspirerend

Be Water, My Friend is een inspirerende uitnodiging aan ons allen, een vriendelijke oproep tot actie om ons leven met nieuwe ogen te bekijken. Het is ook een getuigenis van hoe de verkenning en de vastberadenheid van één man tijd en plaats overstegen om onze verbeelding te prikkelen – en om velen over de hele wereld te inspireren om hun leven te veranderen.

Een aanrader als je van zelfhulp-boeken houdt en de filosofie van Bruce Lee hierbij wilt gebruiken. In plaats van een NLP coach zouden we een LEE COACH moeten hebben om middel deze filosofie grip te krijgen op onze eigen state of mind.

Let op! Zoals wel vaker zijn er diverse verschillende kaften in omloop. Ik heb de uitvoering gelezen zoals hierboven als image staat afgebeeld. Echter is er ook een zwart met gouden kaft in omloop. Dus weet dat dit qua inhoud hetzelfde boek is.

recente berichten

Vertragen!

vertraag Onthaasten voor innerlijke rust: Neem de tijd om te tertragen In onze moderne samenleving worden we voortdurend blootgesteld aan externe factoren die ons aansporen

Lees verder >>